Psykologin vastaanotolle voit hakeutua tarvitessasi tukea omaan elämääsi, perheeseesi tai parisuhteeseesi liittyen

Meiltä saat tukea myös lasten ja nuorten asioihin sekä vanhemmuuteen.

Psykologit ovat ihmismielen, kehityksen, käyttäytymisen sekä erityisesti tunne-elämän asiantuntijoita. Psykologit yhdistävät työssään laajasti teoriaa sekä tieteellisiin tutkimuksiin perustuvia tekniikoita selvitellessään, arvioidessaan ja hoitaessaan asiakkaan yksilöllistä tilannetta. 

Missä Sarasteen psykologit voivat olla avuksi?

Sarasteen psykologit tarjoavat tukikäyntejä sekä lyhytterapeuttisia ja pidempikestoisia hoitojaksoja esimerkiksi masennus- tai ahdistusoireiluun. Psykologimme auttavat psykiatrisissa oireissa. Heidän vastaanotolle voi myös tulla esimerkiksi kaivatessaan keskustelutukea johonkin elämän osa-alueeseen liittyvään haasteeseen tai kriisitilanteeseen. Myös esimerkiksi epämääräinen huono olo, jatkuva stressi, univaikeudet tai nuoruusiän haasteet voivat olla asioita, joissa psykologimme voivat olla avuksi. Tarjoamme tukea myös vanhemmuuteen.

Psykologin tapaamisissa voidaan oppia tunnistamaan ja ymmärtämään tunteita tai elämää rajoittavia ajatus- ja toimintamalleja sekä vaikuttamaan niihin. Tavoitteet asetetaan yhdessä asiakkaan kanssa, mutta tyypillisesti haetaan uusia tapoja tietyn asiakkaan elämässä olevan haasteen kanssa pärjäämiseen. Huolehtimalla mielen hyvinvoinnista voidaan tukea ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia ja mahdollisuutta elää onnellista elämää.

Teemme myös psykologisia tutkimuksia ja arviointeja. Ne voivat liittyä esimerkiksi kognitiivisen tason, mahdollisten oppimisvaikeuksien tai neuropsykiatrisen oireilun kartoittamiseen. Lisätietoa psykologin tutkimuksista löytyy täältä.

Psykologin vastaanotolle pääsee ilman diagnoosia tai lähetettä, juuri silloin kun itsestä tuntuu siltä, että haluaisi jutella jonkun ulkopuolisen kanssa omasta tilanteesta. Psykologilla voi myös käydä juuri niin vähän tai paljon kuin itse kokee tarpeelliseksi: käyntien määrää ei ole sidottu mihinkään. Joissain tilanteissa omaa mielenterveyttä voi hoitaa sopivasti muutamallakin käynnillä.

Psykologin vastaanotolla voidaan yhdessä pohtia myös sitä, olisiko tilanteessa tarvetta pidempiaikaiselle psykoterapeuttiselle työskentelylle, joka edellyttää lääkärikäyntiä, diagnoosia ja lausuntoa Kela-korvattavaan psykoterapiaan. Joskus psykologin tapaamiset voivat myös toimia kannattelevana hoitona psykoterapian alkua odottaessa.

Psykologimme ottavat vastaan Helsingissä ja etänä

Tarjoamme psykologin vastaanotot toimipisteessämme Helsingin keskustassa Annankadulla. Lisäksi teemme etävastaanottoja.

Tiimimme koostuu kokeneista ja ammattitaitoisista psykologeista, joten voimme tarjota räätälöityjä hoitomuotoja eri tarpeisiin.  Olipa kyseessä ahdistus, masennus, stressi, ihmissuhdeongelmat tai muut mielen hyvinvointiin liittyvät haasteet, psykologimme ovat valmiita auttamaan.

Meiltä löydät psykologipalvelut lapsille, nuorille ja aikuisille. Psykologeillamme on kattavasti kokemusta eri ikäisten ja eri haasteiden kanssa työskentelystä. Kaikilla psykologeillamme on kokemusta niin arvioivasta kuin hoidollisestakin potilastyöstä. Osa psykologeistamme tarjoaa yksilöterapiaa, osa pariterapiaa ja osa lisäksi tukea vanhemmuuteen. Ammattilaisten omista kuvauksista voit lukea tarkemmin, millaista erityisosaamista Sarasteen psykologeilla on, löydät ne täältä.

Miten psykologin tarjoama hoito etenee?

Sinun ei tarvitse tulla valmiin kysymyksen kanssa, vaan riittää, että tulet vastaanotolle ja luotat siihen, että yhdessä asioidesi äärelle asettumalla pääsemme eteenpäin. Hoito suunnitellaan aina yhdessä asiakkaan kanssa ja siinä otetaan yksilölliset tarpeet ja toiveet huomioon.

Kaikki psykologimme tekevät yhteistyötä Sarasteen muiden ammattilaisten kanssa, joten voit olla varma siitä, että riittää, kun tulet huoliesi kanssa jonkun Sarasteen psykologeista vastaanotolle.

Varaa aika psykologeillemme tai kysy lisää

Haluamme tarjota turvallisen ja luottamuksellisen ympäristön, jossa voit avoimesti keskustella tunteistasi ja ajatuksistasi. Psykologimme ovat koulutettuja asiantuntijoita, jotka osaavat auttaa sinua ymmärtämään ja käsittelemään hankalia tunteita. He käyttävät tehokkaita terapeuttisia menetelmiä auttaakseen sinua löytämään ratkaisuja ja kehittämään henkilökohtaisia voimavaroja.  

Psykologeillemme voi varata ajan suoraan nettiajanvarauksestamme. Suosituksemme on, että alle 18-vuotiaille asiakkaille ensikäynti varataan lääkärille.

Tarjoamme vastaanottoja joustavasti ja pyrimme siihen, että palvelumme ovat mahdollisimman saavutettavia asiakkaillemme. Ymmärrämme, että jokaisen tilanne on yksilöllinen, ja siksi haluamme tarjota hoitoa, joka sopii sinun aikatauluihisi ja tarpeisiisi.

Palveluitamme tai ajanvarausta koskevissa kysymyksissä voit aina ottaa meihin yhteyttä info@sarasteklinikka.fi tai p. 010 319 4110, niin autamme etsimään sinulle sopivan hoitomuodon!

Psykologiemme tarkemmat esittelyt löydät täältä:

Selena Mantere

Eva Helenius

Katja Koskialho

Olga Rantapelkonen