Psykofyysinen fysioterapia

Psykofyysinen fysioterapia on fysioterapian erikoisala, jossa tarkastellaan kehon ja mielen välistä vuorovaikutusta kokonaisvaltaisesti. Se pohjautuu kokemukselliseen oppimiseen, mikä mahdollistaa oman kehon tuntemusten, reaktio- ja toimintamallien turvallista tarkastelua yhdessä ammattilaisen kanssa. Oivallusten ja havaintojen pohjalta on mahdollista oppia tunnistamaan omia kehollisia voimavaroja arjen toimintakyvyn tueksi.

Psykofyysisessä fysioterapiassa kehollisuus on keskiössä. Käytettävät menetelmät ja harjoitteet valitaan yksilöllisesti asiakkaan tilanteen mukaan. Psykofyysinen fysioterapia tarjoaa tukea esimerkiksi ahdistuneisuuden säätelyyn, kivunhallintaan, vireystilan säätelyyn, keholliseen vakauttamiseen, palautumisen edistämiseen, jännittyneisyyden lievittämiseen, oman kehonkuvan kanssa työskentelyyn sekä tarkkaavaisuushäiriöön liittyviin haasteisiin.

Saraste Mielen klinikalla toimivalla fysioterapeutilla on pitkä kokemus psykofyysisestä fysioterapiasta yksityisen terveydenhuollon puolelta sekä erityisosaamista juuri mielenterveyden haasteista.

Kenelle psykofyysinen fysioterapia sopii?

Saraste Mielen klinikalla psykofyysistä fysioterapiaa on tarjolla lapsille, nuorille ja aikuisille. Se voi tarjota tukea myös vanhemmalle tai sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisille.

Tyypillisiä syitä hakeutua psykofyysiseen fysioterapiaan ovat ahdistuneisuus ja masennus, stressi- ja paniikkioireet, pitkittyneet kiputilat tai keholliset oireet, syömishäiriöt, jaksamiseen ja palautumiseen liittyvät haasteet sekä tarkkaavuuden ja keskittymisen ongelmat.

Miten voi aloittaa psykofyysisen fysioterapian?

Psykofyysiseen fysioterapiaan voit varata suoraan ajan, et tarvitse lääkärin lähetettä. Ajan voit varata nettiajanvarauksemme kautta tai olemalla yhteydessä kuntoutusta tarjoavaan ammattilaiseen.

Ensikäyntiä varten suosittelemme varaamaan 60 minuutin vastaanottoajan. Ensikäynnillä kartoitetaan asiakkaan tausta, toimintakyky sekä omia toiveita ja tavoitteita fysioterapialle. Psykofyysinen fysioterapia on kuntoutuksena prosessimaista, joten tyypillisesti yksittäisten käyntien sijaan hoitojaksosta on asiakkaalle enemmän hyötyä. Käyntien määrä ja tarvittava tiheys on yksilöllistä ja perustuu aina asiakkaan tarpeeseen.

Asiantuntijamme

Annette Collin

Annette Collin

Psykofyysinen fysioterapeutti
Lue lisää
Marjaana Haverinen

Marjaana Haverinen

Psykofyysinen fysioterapeutti, neuropsykiatrinen valmentaja
Lue lisää

Varaa aika tai ota yhteyttä

Jos sinulle herää kysymyksiä palveluista tai ajan varaamisesta, ota yhteyttä ja vastaamme mielellämme. Voit varata ajan suoraan nettiajanvarauksesta tai soittaa meille.