Psykologipalvelut

Psykologimme ovat mielen ammattilaisia, joilta saa kattavasti apua mielialaoireiluun sekä elämän muutoskohtiin. Psykologin luona käymistä voi ajatella kuten hammaslääkärikäyntiä; ennaltaehkäisevänä tapana huolehtia omasta terveydestään. Säännöllinen oman mielenterveyden tarkastaminen auttaa tunnistamaan mahdolliset vaikeudet ja saamaan niihin oikeanlaista hoitoa ajoissa.

Saraste Mielen klinikan psykologeilta kysytään usein, missä tilanteissa psykologin vastaanotolle kannattaa hakeutua ja millaista psykologin apu käytännössä on. Psykologin kanssa keskustelu sekä oman elämän, tunteiden ja ajatusten tarkastelu on hyödyllistä monien elämän osa-alueiden kohdalla ja siitä voivat hyötyä lähes kaikki.

Monet kokevat, ettei oma mielenterveys ole tarpeeksi huonolla tolalla tai oireilu riittävän voimakasta, jotta voisi hakeutua psykologin luokse. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkansa; keskusteluapu tuo helpotusta ja avaa uusia näkökulmia elämään sekä sen haasteisiin. Me kaikki kohtaamme elämässämme muutoksia, kriisejä sekä tilanteita, joissa voimavarat ja selviytymiskeinot voivat olla koetuksella.

Psykologin vastaanotolle tulemiselle riittää ainoastaan tarve päästä keskustelemaan ammattilaisen kanssa. Suurta kriisiä ei välttämättä tarvita.

Elämäntilanteita, joissa voit varata Saraste Mielen klinikan psykologeille ajan:

  • Läheisen menetys
  • mielenterveysongelmat; masennus, uupumus, ahdistuneisuus jne.
  • elämän muutostilanteet; avioero, eläkkeelle jääminen, työpaikan vaihtaminen, muutto uudelle paikkakunnalle jne.
  • oma tai läheisen vakava sairastuminen
  • lapsettomuus
  • trauman läpikäyminen
  • voimakkaan stressin kokeminen
  • uneen liittyvät vaikeudet
  • riippuvuudet, kuten päihteet, peli, seksi
  • ajatus siitä, että ammattilaisen kanssa keskustelu voisi auttaa lisäämään elämän mielekkyyttä

Saraste Mielen klinikan kaikki psykologit ovat mielenterveyskysymyksiin perehtyneitä Valviran valvonnan alla toimivia ammattilaisia, joiden työtä ohjaa psykologien ammattikunnan omat eettiset ohjeet. Psykologin nimi on nimikesuojattu, mikä tarkoittaa sitä, että nimikettä voi käyttää vain alaa opiskelleet sekä siitä valmistuneet ammattilaiset. Valitsemalla psykologin voit siis olla varma, että pääset mielen ammattilaisen vastaanotolle.

Mielen lyhytterapia

Lue lisää

Mielen terapia

Lue lisää

Mielen tuki

Lue lisää

Mielen tuki pariskunnille, vanhemmille ja perheille

Lue lisää

Mielen psykologitutkimukset

Lue lisää

Asiantuntijamme

Eva Helenius

Eva Helenius

Psykologi
Lue lisää
Katja Koskialho

Katja Koskialho

Psykologi
Lue lisää
Selena Mantere

Selena Mantere

Psykologi, psykoterapeuttikoulutuksessa
Lue lisää
Olga Rantapelkonen

Olga Rantapelkonen

Psykologi
Lue lisää

Varaa aika tai ota yhteyttä

Jos sinulla jäi vielä jotain kysyttävää, niin ota yhteyttä ja vastaamme mielellämme kysymyksiisi. Voit varata ajan suoraan nettiajanvarauksesta tai soittaa meille.