Ammattilaisemme auttavat oikeanlaisen avun saamisessa

Sarasteella autamme juuri sinua. Voit tulla vastaanotolle myös mikäli lapsen, parisuhteen tai koko perheen tilanteeseen liittyy jotain sellaista, johon toivot ammattilaisen arviota tai tukea. Kartoitamme kanssasi tilanteen ja suunnittelemme hoidon.

Saraste Psykiatria tarjoaa korkeatasoiset psykiatrian palvelut moniammatillisena yhteistyönä kaiken ikäisille asiakkaille. Teemme lisäksi mielenterveyttä tukevia somaattisia lääkärivastaanottoja. Psykologimme ja psykofyysinen fysioterapeuttimme tukevat vastaanotoillaan myös laajemmin mielen ja kehon hyvinvointia.

Monipuoliset palvelumme kattavat sekä psyykkisten että fyysisten oireiden kartoitukset ja tutkimukset, diagnostiikan, erilaiset hoito- ja terapiajaksot sekä seurannan.  Palvelemme Helsingin keskustassa Kampissa ja lisäksi monet Saraste Psykiatrian palvelut ovat saatavilla myös etänä.

Lähi- ja etävastaanotot ovat varattavissa nettiajanvarauksestamme. Palveluitamme koskevissa kysymyksissä voit aina soittaa meille p. 010 319 4110 tai laittaa viestiä info@sarasteklinikka.fi.

Mitä hoidamme?

Saraste Psykiatria auttaa moniammatillisena yhteistyönä esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

Tarkkaavuuden häiriöt. Adhd-tutkimuksissamme selvitetään laajasti mistä tarkkaavuuden haasteet johtuvat. Mahdollinen diagnostiikka tehdään aina huolella ja kokonaistilanne  huomioiden. Voit lukea lisää adhd:sta täältä.

Ahdistus ja masennus. Hoidamme mielialaoireita eri ammattilaistemme asiantuntemusta hyödyntäen.

Kipu. Hoidamme erilaisia kiputiloja erityisesti pitkäaikaisen kivun hoitamiseen erikoistuneiden ammattilaistemme toimesta.

Syömishäiriöt. Teemme syömishäiriöiden tukihoitoja, joissa vahva somaattinen sekä psykiatrinen osaaminen mahdollistavat hoidon kokonaisvaltaisuuden.

Teemme myös Kelan tukemaa Oma väylä-kuntoutusta.

Alla olevista linkeista saat lisätietoa eri ammattilaistemme palveluista ja millaisissa tilanteissa he voivat auttaa:

Lisätietoa ammattilaistemme  erityisosaamisesta ja kokemuksesta löydät myös heidän omista esittelyistään täältä.

Miten hoidamme?

Jokainen tilanne on yksilöllinen ja erilainen, niin myös hoito. Hoito voi olla yksittäisiä käyntejä, hoitojakso tai yhdistelmä eri ammattilaisten tukea. Joskus asiat saattavat selkeytyä ihan vain keskustelemalla kokeneen ammattilaisen kanssa.

Joskus hoitoon riittää yksi ammattilainen, joskus taas tarvitaan tueksi laajempaa asiantuntemusta, erilaisia tutkimuksia tai lääkehoitoa, jolloin hoitojaksoon saattaa osallistua tiiminä useampi ammattilainen.  

Kartoitamme aina aluksi asiakkaan kokonaistilanteen, jonka pohjalta suunnittelemme yksilöllisen hoidon ja annamme hoitosuosituksen. Onnistunut hoito vaatii yhteistyötä ja molemminpuolista sitoutumista. Siksi hoitojakson tai käyntien tavoitteet pyritään asettamaan yhdessä keskustellen. Panostamme myös hoidon seurantaan. 

Hoidot voivat olla keskustelukäyntejä, lääkehoitoja tai hoitojaksoja eri ammattilaistemme kanssa. Hoitojaksoja voidaan toteuttaa myös esim. hevosavusteisena,  hyödyntäen psykofyysistä fysioterapiaa, neuropsykiatrista valmennusta tai arkiympäristöön vietävää toimintaterapiaa.

Tärkeintä on ettei huolien kanssa jää yksin.  Sarasteen ammattilaisille voi tulla matalalla kynnyksellä ja ilman lähetettä.


Ajanvaraus


Ajat ovat varattavissa nettiajanvarauksessamme. Sinun ei tarvitse huolehtia siitä varaatko ajan juuri oikealle ammattilaiselle. Voit varata ajan kenelle tahansa meistä. Me ammattilaiset autamme sitten tarvittaessa eteenpäin.

Jos sinulla on kysymyksiä ajan varaamisesta, otathan yhteyttä meihin, niin autamme sopivan ajan tai ammattilaisen löytämisessä!

Uusia asiakkaita pyydämme varaamaan ensimmäisellä kerralla ajan ensikäynnille. Täysi-ikäiset voivat varata ajan suoraan kaikille ammattilaisille. Alle 18-vuotiaiden kohdalla suosituksemme on, että ensikäynti varataan psykologin tai sairaanhoitajan sijaan lääkärille. Selkeissä tilanteissa ajan voi toki varata myös suoraan heille.

Alta löydät suuntaa-antava hoitohinnastomme. Etävastaanottojen hinnat ovat samat kuin tavallisten vastaanottokäyntien, ellei muuta ilmoiteta. Yksittäisten ammattilaisten vapaat vastaanottoajat ja hinnat näet tarkemmin nettiajanvarauksesta.

Lääkäripalvelut

(Lääkärinkäynnit oikeuttavat Kela-korvaukseen, jonka suuruus on käynnistä riippuen 8-40€)
Ensikäynti (alle 18-vuotiaat)
60 min
220-275 €
Ensikäynti (täysi-ikäiset)
45 min
165-225 €
Vastaanottokäynti
30 min
130-160 €
Vastaanottokäynti
60 min
200-250 €
Vastaanottokäynti
45 min
165-205 €
Hoitopuhelu
15 min
40-55 €
Hoitopuhelu
30 min
80-100 €

Sairaanhoitajapalvelut

Ensikäynti
60 min
120 €
Vastaanottokäynti
30 min
60 €
Vastaanottokäynti
45 min
90 €
Vastaanottokäynti
60 min
120 €
Hoitopuhelu
15 min
25 €
Hoitopuhelu
30 min
35 €
Vanhempien tukikäynti
60 min
120 €
Vanhempien tukikäynti
90 min
150 €

Psykologipalvelut

Ensikäynti (alle 18-vuotiaat)
60 min
130-150 €
Ensikäynti (täysi-ikäiset)
60 min
125-140 €
Vastaanottokäynti
45 min
105-120 €
Vastaanottokäynti
60 min
125-140 €
Pariterapiakäynti
90 min
190 €
Vanhemmuuden tukikäynti
60 min
130 €
Vanhemmuuden tukikäynti
90 min
180 €

Psykologin tutkimukset

Yhteen tarkkaan tutkimuskysymykseen fokusoitu tutkimus (sisältää haastattelun, 2 tutkimuskäyntiä, palautekäynnin ja lausunnon)
alk. 800 €
Laajempi tutkimus kokonaisvaltaisempaan selvittelyyn (sisältää alkuhaastattelun, 4 tutkimuskäyntiä, palautekäynnin ja lausunnon)
alk. 1 000 €
Lisätutkimuskäynti
120 €

Psykofyysinen fysioterapia

Ensikäynti
60 min
105 €
Vastaanottokäynti
45 min
90 €
Vastaanottokäynti
60 min
105 €
Vastaanottokäynti
90 min
135 €

Psykoterapia

Koulutuspsykoterapian hinnoista sovitaan erikseen niitä tarjoavan ammattilaisen kanssa.

Toimintaterapia

Ensikäynti
60 min
105 €
Vastaanottokäynti
45 min
90 €
Vastaanottokäynti
60 min
105 €
Vastaanottokäynti
90 min
125 €

Muut maksut

Vastaanottohinnan lisäksi perimme käynneistä klinikkamaksun seuraavasti:

Lääkärivastaanotto (sis. e-reseptimaksu) 15€
Muut vastaanotot 10€

Pidempien hoitojaksojen kodalla sovellamme itsemaksavien asiakkaiden kohdalla alennettua klinikkamaksua. Psykologin, sairaanhoitajan, fysioterapian ja toimintaterapian hoitojaksoissa sekä koulutuspsykoterapiassa klinikkamaksu peritään itsemaksavilta asiakkailta kerran kuussa.

Asiakirjojen lähettämisestä perimme erillisen toimistomaksun, jonka suuruus riippuu lähetettävän materiaalin määrästä.

Lausunnot ja todistukset

B-lausunto
140 €
C-lausunto
100 €
Muut lausunnot ja todistukset
40-115 €

Etävastaanotot

Etävastaanottojen hinnat vastaavat vastaanottojen hintoja, ellei toisin ole ilmoitettu.

Peruutukset

Huomaathan, että alle 24 tuntia ennen vastaanottoajan alkua tehdyistä peruutuksista veloitamme vastaanoton hinnan.

Maksutavat

Korttimaksu, lasku, Epassi