Sairaanhoitajapalveluissamme yhdistyy kokonaisvaltainen psyykkisten ja fyysisten oireiden hoitaminen

Sairaanhoitajapalvelut ovat olennainen osa moniammattilista yhteistyötä ja saatavilla kaiken ikäisille.

Sairaanhoitajat ovat hoidon toteutuksen ja seurannan ammattilaisia. Sairaanhoitajat arvioivat oireen tai huolen laajuutta ja vakavuutta, yhdistäen työssään sekä  mielenterveyttä että somatiikkaa koskevaa asiantuntemusta. Sairaanhoitajat toteuttavat hoito- ja seurantakäyntejä sekä tekevät erilaisia tutkimuksia yhteistyössä lääkärin ja psykologin kanssa, esimerkiksi ADHD-tutkimuksia. Sairaanhoitajapalvelut ovatkin olennainen osa myös Saraste Psykiatrian moniammatillisena yhteistyönä toteutettavia hoitoja.

Milloin sairaanhoitajat voivat auttaa?

Sairaanhoitajat tekevät tutkimusten ja lääkityksien seurannan lisäksi myös terveydentilan kokonaisvaltaista arviointia ja seurantaa, lyhytterapeuttisia vastaanottoja sekä koulutuspsykoterapiaa. Vastaanottokäyntien tavoitteena on oireiden hoitamisen lisäksi myös auttaa kokonaisvaltaisesti mm. vahvistamaan asiakkaan itsetuntemuksen kehittymistä ja rakentamaan yhdessä hyvinvointia lisääviä ajatus-ja toimintamalleja.

Syömishäiriöissä sairaanhoitaja tekee somaattisesti ja psyykkisesti kokonaisvaltaista hoitotyötä; ravitsemusohjausta ja -suunnittelua, tukee arjen toimintakyvyn ylläpitämistä, tarvittaessa painoseurantaa sekä läheisten ohjausta. Lue myös syömishäiriöiden tukihoitoja tekevän sairaanhoitaja Pauliina Parikan blogi "Mulla ei varmastikaan ole syömishäiriötä - enhän mä ole tarpeeksi laiha" .

Molemmilla Saraste Psykiatrian sairaanhoitajilla on laaja psykiatrian alan kokemus sekä koulutus terapeuttiseen työotteeseen. Tutustu Pauliinaan ja Tiinaan sekä heidän osaamiseensa tarkemmin  täältä.

Sairaanhoitajien vastaanotot suomeksi ja ruotsiksi

Sairaanhoitajien vastaanottoja on tarjolla sekä Helsingin Kampissa sijaitsevalla klinikalla että etänä. Vastaanottoja on mahdollista toteuttaa myös hevosavusteisena, jolloin ne pidetään Pohjois-Espoossa sijaitsevalla yhteistyötallilla. Hevosavusteisista vastaanotoista voit lukea lisaa sairaanhoitaja Tiina Prestin omasta esittelystä.

Sairaanhoitajien vastaanotoille voi varata ajan suoraan nettiajanvarauksestamme. Suosituksemme on, että alle 18-vuotiaille asiakkaille ensikäynti varataan lääkärille.

Palveluitamme tai ajanvarausta koskevissa kysymyksissä voit aina ottaa meihin yhteyttä info@sarasteklinikka.fi tai p. 010 319 4110, niin autamme etsimään sinulle sopivan hoitomuodon!

Sarasteen sairaanhoitajat ovat:

Pauliina Parikka

Tiina Prest

Tarkempaa tietoa heidän erityisosaamisestaan saat heidän esittelyistään.